HTML

Tisztesség Háza

Gondolataim és véleményetek a tisztességről. Van-e? Kell-e? Jó-e? Hogy is kéne?

Friss topikok

Linkblog

2009.01.08. 17:09 Kobak

Aktuális - 2009 - a Tisztesség éve?

Ahoj, sziasztok, Boldog Újévet Mindenkinek!

Kétszeresen boldog évkezdet ez nekem, mert nem egészen egy év elteltével már van is egy Olvasóm, sőt Hozzászólóm, Bíztatóm!

Köszönöm, kedves bng!

Így utólag bevallom: erre vártam a folytatással, hiszen magának nem írogat az ember, merthogy a gondolatok úgy is ott vannak a ember fejében. Úgy gondoltam, ha lesz legalább egy Valaki, aki dokumentálhatóan érdeklődik a téma után, folytatom.

És bekövetkezett...

Tehát új év, új fogadalom (és immár nem csak magamnak szól...): legalább havonta egyszer, de ha van időm és kedvem (és természetesen megfelelő téma is), akár sokkal sűrűbben írok majd, mert hogy így már kettecskén vagyunk: Én és az Olvasóm (elnézést az Én központú megközelítésért, de félre az udvariassággal, emberek vagyunk :-)) ,

Na de ennyi örömködés talán elég, térjünk vissza a főtémához.

Miért is fontos év számomra 2009 a tisztesség témakörében?

Mert tele lesz kihívásokkal.

Hátra és előre tekintve úgy tűnik, kemény év lesz: a világban nő a baj, akad probléma bőven.

  Már eljött a Pénzügyi Válság (egyesek szerint a Nagy Gazdasági Világválsággal együtt), ami miatt sokan szegényebben találtuk magunkat  - mások mohósága miatt. Rögtön év elejére kaptunk egy Közel-keleti Háborút, ahol emberek halnak meg más emberek kezétől - talán megmondhatná valaki, mi miatt. És itt van a Gázháború (cc. Index, bár remélem csak szócsaták lesznek benne), ami miatt emberek fáznak - egy elszámolási vita miatt?

Ne legyen igazam - ez még csak a kezdet. Lehet még rosszabb is. Hiszen itt van Globális Felmelegedés, jöhet az évek óta várt Világjárvány, vagy a Terroristák törnek ismét a világra?

Az ilyen nehéz időkben szinte minden gondolkodó ember kérdéseket tesz fel: hogy éljem túl? Hogy jövök ebből ki a legjobban? Miért megy jobban annak a sötét ablakú BMW-snek, ott jobbról előzve a buszsávban, mint nekem?

Hogyan is csináljam az életem, mit csináljak másképp, hogy jobb legyen?

És ezeket a folyton-folyvást felmerülő kérdéseket mindenki meg is válaszolja a maga módján. Persze mindenki máshogy.

Nem az én tisztem eldönteni a jó és rossz választ, nem is ez a célom.

Hanem az a célom, hogy - Veled együtt, kedves Olvasóm - tegyük fel a fontosabb, minket érdeklő kérdéseket és válaszoljuk is meg a legjobb tudásunk szerint. Akár másoktól lopott gondolatokkal.

Hogy valaki, akinek nincs ideje-energiája ezeken a kérdéseken gondolkozni, kapjon alternatívákat - ha vannak. Hogy én is kapjak alternatívákat. Hogy mindannyian kapjunk megerősítést egymástól: nem mindig a könnyebb út az igazi.

Hiszem, hogy vannak sokak számára elfogadható, általános válaszok. Amik útmutatást adhatnak a kérdések megválaszolásában.

Hiszen létezik ez a szó: Tisztesség. Csak nem véletlenül került a szótárba...

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr44865751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása